Sekretet që duhet të dini para se të bëheni nëna

Ju mendoni se para se të bëheni nënë dini shumë gjëra apo dini gjithçka rreth amësisë. Natyrisht që dini disa gjëra, por jo të gjitha. Prandaj dritare.net do të ndaj me ju rreth asaj çfarë duhet të dini paraprakisht, para se të bëheni mama.

1.Fëmijët shqetësohen më shumë për ju se sa ju për ata.

Image result for staying with mom

Disa kërkime të rëndësishme kanë treguar se ankesat e prindërve për punën ndikojnë te fëmijët. Ata shqetësohen për punën dhe e konsiderojnë si një faktor që po dëmton prindërit e tyre. Ju duhet të kujdeseni për mënyrën si flisni për veten, sepse fëmijët preken dhe një mënyrë e mirë për të balacuar situatën është të tregoni rëndësinë e punës dhe dëshirën që ju keni për ta bërë.

2.Fëmijët e dinë pak a shumë çdo gjë që përpiqeni të mbani sekret

Related image

Ju mund të mos jeni të vetëdijshëm, por fëmijët mund t’ju befasojnë më gjërat që dinë. Mos mbani informacion sekret për t’i mbrojtur ato. Dritare.net ju sugjeron të jini të vërtetë. Fëmijët duhet të dinë aq sa kuptojnë, dhe mund t’ia dalin ta trajtojnë një problem.

3. Është cilësia e kohës që kaloni me fëmijët tuaj më e rëndësishme se sasia.

Image result for having fun with my kids

Fëmijët gëzojnë shumë momentet me prindërit dhe kjo gjë është shumë e rëndësishme. Edhe pse mund t’i keni fëmijët në çerdhe, ajo pak kohë që kaloni me ta, duhet të shfrytëzohet në maksimum. Kaloni darka së bashku dhe mos lini hapësira për teknologjinë

LEXO DHE :  10 vite pa folur, mbesa e 85 vjeçares shpërthen ndaj Arbanës. Ja historia me gjyshen biologjike!

4. Ju mësoni prindërimin me kalimin e kohës.

Image result for mom taking care of child

Fëmijët të mësojnë atë që ju më së shumti doni të dini, çdo gabim që keni bërë ka qenë një mundësi që ju të mësoni më shumë rreth vetes. Ndonjëherë ka mësime të vështira, dhe mësoni rrugë të vështira. Në fund do t’ia dini, ju dhe fëmijët do jeni të përfituar. Dritare.net ju sugjeron që të mos i kompleksoni gjërat, por mbajeni mendjen e hapur dhe mësoni nga gabimet.

5.Mbajtja e fëmijëve në prehër, qëndrimi në heshtje dhe dëgjoni çfarë thonë, është e mjaftueshme.

Image result for staying silent with my child

Mamatë gjithmonë janë duke dhënë këshilla ose kujdesen çdo moment për gjithçka. Shpesh fëmijët duan mbështetje pa fjalë. Më moshën kjo gjë nuk ndryshon, por bëhet edhe më e nevojshme.

6.Gjithmonë zgjidhni atë që është më e mirë për familjen.

Image result for happy family

Është shumë e rëndësishme që vendimet e marra të keni një ndikim pozitiv në familjen tuaj. Ndonjëherë mund të merrni vendime që juve mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë, por fëmijët tuaj jo. Prandaj, dritare.net sugjeron që para çdo vendimi mendohuni mirë dhe diskutoni me partnerin dhe fëmijët./E.B- dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.