Nxënësit nga klasa e parë deri në të katërt do të marrin librat falas

Nxënësit e fillores nga klasa e parë në klasë të katërt, do të përfitojnë librat falas. Qeveria ka vendosur të lehtësojnë barrën financiare  të familjeve që kanë fëmijët në fillore duke mbuluar me buxhetin e ministrisë së Arsimit botimet shkollore falas.

Vendimi u mor të mërkurën në mbledhjen e këshillin e ministrave, dhe vjen pas kosultimeve të bëra me heret në komisionet paralamentare dhe me grupeve e interesit.

LEXO DHE :  Nga bora në det, Luana nis pushimet drejt një destiancioni tjetër!

Buxheti i parashikuar është 270 000 000 (dyqind e shtatëdhjetë milionë) lekësh.

Por ky ishte një propozim dhe i PD dhe LSI gjatë 2017, por kërkesa e tyre ishte botimet falas të ishin për të gjithë sistemin e detyrueshëm nga klasa 1-9, duke iu referuar edhe vendeve të rajonit që ndjekin të njëjtën praktikë. /d.m-dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.