Ligji i ri në Itali: Vaksinoni fëmijët ose në të kundërt do të gjobiteni

Qeveria italiane ka vendosur me ligj që fëmijët duhet të vaksinohen kundër 12 sëmundjeve më të zakonshme, në të kundërt, prindërit e tyre do të gjobiten.

Kryeministri italian Giuseppe Conte  është shprehur se teoritë jo-shkencore të përhapura kundër vaksinimit janë bërë shkak që prindërit të mohojnë vaksinimin e fëmijëve.

Italia ka regjistruar këtë vit (deri tani) 3 herë më shumë raste të fruthit sesa në të gjithë vitin 2017 dhe duke u gjendur përballë kësaj situate, Conte ka renditur sëmundjet për të cilat fëmijët deri në moshën 6 vjeç duhet të vaksinohen.

LEXO DHE :  Foto/ Protesta në fokusin e Hektor Pustinës!

12 sëmundjet janë:

-Poliomieliti

-Difteria

-Tetanus

-Hepatiti B

-Meningjiti B

-Meningjiti C

-Fruthi

-Rubeola

-Kolla e mirë

-Lia e dhenve (Varicella)

-Shytat

-Gripi/dita

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.