Ja pse mbretëresha Elizabet nuk do të heqë dorë nga froni!

Elizabeta e II u bë Mbretëresha e Anglisë në vitin 1952. Nëse vini bast, për kohën kur mbretëresha do t’i lirojë fronin princit Charles, mos u lodhni. Pasi ajo nuk ka ndërmend të largohet nga froni i mbretëreshës.

Queen Elizabeth II

Dritare.net sjell për ju 11 arsye, pse mbretëresha Elizabet nuk do të heqë dorë kurrë nga froni. mbretëror.

 

 • Mbretëresha planifikon të emërojë Princi Charles si “Princi Regent”, kur ajo të mbushë 95 vjeç. Historia britanike bën të qartë se, emërimi i një regjentit nuk është i barabartë me abdikimin, ose largimin nga posti. Mbretëresha nuk ka edhe ligjërisht autorizim për të emëruar një regjent, i cili ndodh vetëm në rrethana shumë të veçanta, siç përshkruhet në Aktin e Regjimentit të vitit 1937, informon dritare.net

Queen Elizabeth II

 • Në Monarkinë Britanike nuk ekziston një ligj, për heqjen e monarkëve, pasi arrijnë një moshë të caktuar. Kjo e bën edhe Elizabetën, një mbretëreshë të përjetshme.

Queen Elizabeth II

 • Mbretëresha Elizabet kur mbushi 21 vjeç premtoi se, do të mbretërojë gjithë jetën e saj.
LEXO DHE :  265 drejtues të luftës që akuzohen për krime, nga Instituti i Agron Tufës!

Queen Elizabeth II

 • Ajo e ndien se, mbretërimi është misioni dhe detyra e saj, informon dritare.net

Queen Elizabeth II

 • Njerëzit e adhurojnë Elizabetën dhe nuk duan që ajo të largohet nga froni.

Queen Elizabeth II

 • Ndjenja kundër Monarkisë. Dashuria e popullit për Mbretëreshën, nuk është e barabartë me dashurinë për Monarkinë.

Queen Elizabeth II

 • Njerëzit kanë dyshime në lidhje me aftësinë e princit Charles për drejtimin e Britanisë.

Image result for prince charles

 • Plus që, princi Charles është tashmë 70 vjeç, kur do të mbretëroi ai? Për popullin, princi Charles është shumë i moshuar për të mbretëruar. Pse Elizabeta, jo???

Image result for prince charles

 • Mbretëresha Elizabet nuk do të dalë kurrë në pension, informon dritare.net

Queen Elizabeth II

 • Pas daljes në pension të princit Philip, Monarkia Britanike mori një shkëlqim rinor. Në shumë veprimtari, dalje publike, mbretëresha Elizabet shoqërohej nga të rinjtë, nipat, mbresat, fëmijët, nuset etj.

Queen Elizabeth II

 • Ajo tashmë po delegon

Queen Elizabeth II

Mbretëresha kohët e fundit u ka deleguar gjithnjë e më shumë detyrat, fëmijëve dhe nipërve të saj. Duke vepruar kështu, ajo po demonstron kapacitetin e saj për të sunduar, si dhe efektivitetin e saj. /Përshtati: Kadrije Çako/dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.