Ish-kryeministri kroat detyrohet të kthejë 2.3 milionë euro që mori ryshfet

Zagreb 18.11.2010./novosti/ Ivo Sanader foto Nenad Rebersak

Ish-kryeministri kroat Ivo Sanader është dënuar sot me katër vjet e gjysmë burgim për shkak se në vitin e 2009 e kishte keqpërdorur pozitën.

Sanader, siç njofton gazeta kroate Jutarnji list, në atë vit deputetit të Bashkësisë Demokratike kroate, Stjepanu Fioliqit, e kishte ndihmuar që me çmim të fryrë të shesë në Zagreb ndërtesën e Ministrisë së Zhvillimit Rajonal.

LEXO DHE :  Të jesh burrë/ Obama me fjalim frymëzues për meshkujt

Thuhet se ndërtesa ishte 2 milionë euro më shumë sesa çmimi real. Fioliq ka deklaruar i ka paguar ryshfet 2.3 euro.

Meqë dënimi është më pak se 5 vjet, Sanader aktgjykimin fuqiplotë do ta presë në liri por është i detyruar t’i kthejë 2,3 milionë euro. Sipas fjalëve të Sanaderit, aktgjykimi është i bazuar në rrëfime të rreme të dëshmitarëve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.