Gjashtë mënyra për të shmangur infeksionet e traktit urinar

Rreth një e pesta e të gjitha grave do të kenë kaluar ose do të kalojnë një infeksion të traktit urinar në jetën e tyre. Dritare.net ju sjell disa mënyra për të zvogëluar rrezikun për tu prekur nga këto infeksione.

Ushqimi

Gjeja e parë që duhet  të bëni  është që të pini shumë ujë. Shkoni shpesh në tualet për të zbrazur fshikëzën tuaj. “Mbajtja në të” mund të bëjë që bakteret të shumohen në traktin tuaj urinar, duke ju dhënë një rrezik në rritje të infeksionit.

Urinimi pas seksit

Gratë duhet të inkurajohen që të zbrazin fshikëzën e tyre pas seksit. Bakteret mund të futen në traktin urinar gjatë marrëdhënieve seksuale,  kështu ne duhet të shkojmë në banjë në mënyrë që t’i nxjerrim jashtë dhe të mos lejojmë që bakteret të shumohen.

Merrni D-Mannose

D-Mannose është një sheqer natyror i menduar për të ndihmuar në heqjen e E coli dhe për të ndaluar infeksionin në gjurmët e saj.

LEXO DHE :  Historia e 4 jetimëve: Nuk kishim para për operacionin e babit!

Shkoni tek mjeku

Nëse jeni duke përjetuar simptoma (p.sh. dhimbje në urinim ose frekuencë më të madhe të urinimit ) duhet të shihni një mjek, veçanërisht nëse vuani nga infeksionet e përsëritura.

Qëndroni të pastër

Pasi shkoni në tualet, fshirja nga prapa mund të rrisë rrezikun e gjetjes së një infeksioni, pasi ju mund të futni baktere fekale në traktin urinar. Megjithatë, pastrimi i tepërt nuk është përgjigjja, pasi përdorimi i shumë produkteve mund të ndryshojë florën tuaj dhe të rrisë rrezikun e gjetjes së një infeksioni.

Kini kujdes të veçantë pas menopauzës

Estrogjeni besohet të jetë mbrojtës kundër infeksioneve nëpërmjet një shumëllojshmërie mekanizmash, që do të thotë se gratë në menopauz me estrogjen në rënie mund të jenë lehtësisht të prekshme. V.D/Dritare.net/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.