FSDKSH: Asnjë ilaç për zemrën nuk është hequr nga lista, rimbursimi ka disa alternativa

Në përgjigje të ankesës së disa pacientëve për trajtimin me njërin nga barnat antikoagolant që përmban lista e rimbursimit, Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor sqaron se: Bari Rivaroxaban 20 mg nuk është  hequr nga lista e barnave të rimbursueshme 2018.
Udhëzimi për trajtimin e pacientëve që kanë nevojë për këtë antikoagolant është hartuar në bashkëpunim me Shërbimin e Kardiologjisë në QSUT, bazuar në rekomandimet e Shoqatës Europiane të Kardiologjisë.
FSDKSH sqaron gjithashtu se Lista e Barnave të Rimbursueshme përmban disa alternative hollues gjaku dhe të gjithë pacientët do të marrin mjekimin e duhur. V.D/Dritare.net/

LEXO DHE :  Iu turrën me komente fyese, Meghan Markle mbyll llogarinë sekrete në Instagram

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.