Foto të rralla të takimeve historike të Regan me Gorbaçov

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ronald Regan u takua në një takim historik me udhëheqësin e Bashkimit Sovjetik  sovjetik Mikhail Gorbachev në Gjenevë në nëntor 1985.

Ky takim shënoi fillimin e shkrirjes në marrëdhëniet mes dy fuqive bërthamore.

Ai takim mbeti në historinë për shkak të marrëdhënieve të dy vendeve me njëra-tjetrën.

Gorbaçovi dhe Regani mbajtën katër takime midis viteve 1985 dhe 1988. Takimi i parë në Gjenevë, Zvicër, i dyti në Reikjavik, Islandë, i treti në Washington, DC, dhe i katërti në Moskë. Regan besonte se në qoftë se ai do të bindte sovjetikët për të lejuar më shumë demokraci dhe liri të fjalës, kjo do të çonte në reforma dhe në fundin e komunizmit.

LEXO DHE :  Tre këngëtarët e njohur kosovarë, marrin nënshtetësinë shqiptare

Më poshtë gjeni disa foto historike të takimeve mes dy udheheqësve/ I.M-Dritare.net


REUTERS/Nick DidlickPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.