Drafti i vetingut të politikanëve, shkon në Venecia

Letra e Kryetarit të Kuvendit Gramoz Ruçi, për marrje mendimi të Komisionit të Venecias mbi draftin e opozitës për vetting në politikë, ka mbërritur para dy ditësh në zyrat e këtij intitucioni.

Të kontaktuar nga News24, përfaqësues të Komisionit bëjnë të qartë se kërkesa e kryeparlamentarit shqiptar do të ndiqet bazuar në praktikat e këtij organi. Ndërkohë që një delegacion do të vizitojë Tiranën për të marrë mendimet e palëve.

“Komisioni i Venecias ka marrë kërkesën ditën e mërkurë. Prandaj procedura ekzakte ende nuk është përcaktuar, por në përputhje me praktikat e përgjithshme, një delegacion nga Komisioni i Venecias do të vizitojë Shqipërinë për të diskutuar draft amendamentet me të gjitha palët e interesuara.”

Në letrën e tij, kryeparlamentari Ruçi kërkon opinionin e Komisionit mbi praktikat ndërkombëtare në kontrollin e figurës së të zgjedhurve, ndërsa shtrohet pyetja a është ndërhyrja në të drejtën për mbrojtjen e reputacionit./balkanweb

LEXO DHE :  U lirua nga Turqia/ Pastori lutet për Trump, në Zyrën Ovale

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.