Degjenerimi i shoqërisë shqiptare!

May 24, 2018 0

Nga Endrit Hoxhaj Shumë prej nesh vërejnë se shoqëria jonë është në rënie të lirë. Shumë, analistë, opinionistë e psokologë kanë shprehur shpesh mendimet e tyre për këtë temë. Ishte një kohë kur çdo program

Punë e paguar apo vullnetarizëm?

May 19, 2018 0

Nga Gëzim Hoxha “Në Shqipëri punohet më tepër se vendet e tjera, produktiviteti i punës është më i ulët se sa vende të tjera, sigurisht dhe pagat janë më të ulëta”, kështu shprehet në një

Letër Annës!

May 19, 2018 0

Nga Hermes Kala Ekziston një debat në paleontologji nëse dinosaurët ndjenjë dashuri për të vegjlit e tyre dhe për njëri-tjetrin apo jo. Për shumë vite, mendohej se ata nuk ishin në gjendje. Pastaj një ditë,

Njeriu që , 92-vjeç, u bë kryeministër

May 10, 2018 1

Nga Hajdar Muneka* Mahathir Muhamed ka thyer sot një rekord botëror. Në moshën 92 vjeçare është zgjedhur kryeministër i vendit të tij. Ky është edhe një rekord Guinness. Deri tani bota nuk njeh një rast

Çfarë të festojmë më 9 maj?

May 7, 2018 0

Nga Sokol Kika Prej shumë dekadash në Shqipëri është festuar dita e 9 Majit, si dita e fitores mbi nazi-fashizmin. Por çfarë thonë faktet historike : Akti i fundit i Adolf  Hitlerit, para vetëvrasjes së

Saranda përzë turistët, zhurme si në Siri

April 30, 2018 0

Sezoni turistik në vendin tonë, thuajse ka nisur pasi fundjavën që lamë pas mijëra pushues kanë zgjedhur bregdetin shqiptar për të pushuar. Por, turistët në Sarandë janë përballur me situata aspak të këndshme, që i’u

Ballkan, një emër i mallkuar

April 21, 2018 1

Nga Sokol Kika Ndoshta pak e dinë që emri Ballkan dhe Gadishulli Ballkanik, është një toponim relativisht i ri dhe që i përket kryesisht shekullit të XIX. Mund të kishte çfarëdo emër tjetër nisur nga

Politika dhe morali

April 15, 2018 0

Nga Dr. Sabri Kiçmari   Rreziku nga shprishja e politikës dhe nevoja për rikthim drejt moralit Politika dhe morali janë dy nocione, raportet e të cilave mes veti janë mjaft interesante sidomos nga këndvështrimi i

Isha 4 vjeç, kur NATO çliroi Kosovën

March 24, 2018 0

Nga Isa Myzyraj Mbrëmja e datën 24 mars 1999 do të shënonte një kthesë të madhe për historinë e Kosovës, do të shënonte hapjen e një kapitulli të ri dhe po linte pas një kapitull

Sekreti i të rinjve shqiptarë

February 5, 2018 0

Nga Diter Bitri* Kapaciteti informativ i rinisë shqiptare ushqehet dhe mbahet në jetë nga opinioni i masës në lidhje me çështje të interesit të trendeve. Në kushtet ku shoqëria e re shqiptare ankohet për mungesë

Shqiptarët, populli më i pafuqishëm në botë!

December 27, 2017 0

Nga Endrit Hoxhaj Shqiptarët janë populli më i pafuqishëm për ndryshime në të mirën e tyre. Ambasadorët më të vobektë i ka Shqipëria. Ata nuk mbrojnë dot popullin e tyre e as nuk ngrenë dot

A lindi Krishti me 25 dhjetor?

December 24, 2017 1

Nga Fiorda Llukmani A do të habiteshit nëse dikush do t’ju thoshte se Krishtlindjet nuk kanë lidhje fare me Jezu Krishtin? A do donit të merrnit përgjigjet e këtyre pyetjeve? 1.A lindi vërtet më 25 dhjetor

1 2 3 10