Politika dhe morali

Prill 15, 2018 0

Nga Dr. Sabri Kiçmari   Rreziku nga shprishja e politikës dhe nevoja për rikthim drejt moralit Politika dhe morali janë dy nocione, raportet e të cilave mes veti janë mjaft interesante sidomos nga këndvështrimi i

Isha 4 vjeç, kur NATO çliroi Kosovën

Mars 24, 2018 0

Nga Isa Myzyraj Mbrëmja e datën 24 mars 1999 do të shënonte një kthesë të madhe për historinë e Kosovës, do të shënonte hapjen e një kapitulli të ri dhe po linte pas një kapitull

Sekreti i të rinjve shqiptarë

Shkurt 5, 2018 0

Nga Diter Bitri* Kapaciteti informativ i rinisë shqiptare ushqehet dhe mbahet në jetë nga opinioni i masës në lidhje me çështje të interesit të trendeve. Në kushtet ku shoqëria e re shqiptare ankohet për mungesë

Shqiptarët, populli më i pafuqishëm në botë!

Dhjetor 27, 2017 0

Nga Endrit Hoxhaj Shqiptarët janë populli më i pafuqishëm për ndryshime në të mirën e tyre. Ambasadorët më të vobektë i ka Shqipëria. Ata nuk mbrojnë dot popullin e tyre e as nuk ngrenë dot

A lindi Krishti me 25 dhjetor?

Dhjetor 24, 2017 1

Nga Fiorda Llukmani A do të habiteshit nëse dikush do t’ju thoshte se Krishtlindjet nuk kanë lidhje fare me Jezu Krishtin? A do donit të merrnit përgjigjet e këtyre pyetjeve? 1.A lindi vërtet më 25 dhjetor

Çfarë është Krishtlindja!

Dhjetor 24, 2017 0

Nga Ardian Nokaj, teolog “Tani në po atë krahinë ishin disa barinj që rrinin jashtë, në fusha, dhe natën ruanin kopenë e tyre. Dhe ja, një engjëll i Zotit iu paraqit atyre dhe lavdia e

Ju tregoj vijën e ngjalës në Fier!

Dhjetor 20, 2017 0

Nga Gëzim Hoxha Vija e ngjalës si toponim gjeografik Vija e ngjalës ndodhet në periferi të qytetit të Fierit aty ku mbarojnë ndërtimet. Ajo ka qenë aty për vite e vite e ndoshta edhe me

Ja si menaxhohen mbetjet spitalore në Fier!

Dhjetor 12, 2017 0

Nga Gëzim Hoxha Mbetjet spitalore ndahen në të forta dhe të buta. Tek të fortat bëjnë pjesë kryesisht ato mbetje që të shpojnë apo të thërrisnin siç janë aget apo ampulat dhe shishet e qelqit,

A është Bitcoin një skemë Ponzi?

Dhjetor 12, 2017 0

Nga Artiona Bogo* 11 dhjetor 2017 2017 ka qenë pa dyshim viti i monedhës dixhitale kriptografike Bitcoin. Vështirë të shpërfillet grafiku i mëposhtëm. Me gjithë luhatjet e thella që vëzhgohen dita ditës, Bitcoin arriti vlerat

Aborti 120 mijë lekë, i mikes sime

Dhjetor 9, 2017 0

Kam dëgjuar shpesh nga miket e mia të flasin për abortin, si një episod që paraprihet nga fjalia hyrëse: mos e bëj fjalë me njeri, si për të të kujtuar se nuk është e rëndësishme

1 2 3 10