Rrugët me pagesë, ja çmimet që janë planifikuar!

May 15, 2016 0

Qeveria përfundoi hartimin e strategjisë për tarifimin e rrugëve, ku janë të përcaktuara tarifat që do të paguhen nga automjetet. Sipas draftit të hartuar nga Banka Europiane për Ndërtim dhe Zhvillim, me kërkesë të Qeverisë,

Cili është dembeli?! Rrethi vicioz i punësimit

May 7, 2016 0

Mungojnë profesionistët apo bizneset nuk po hapin vende pune. Cilët janë “fajtorët” e rritjes së papunësisë. Si ekonomia, edhe pas 25 vitesh tranzicion, është ende e mbështetur te vetëpunësimi, kryesisht në tregti e shërbime. Ulja

Zakoni i zhveshjes së grave nga pronat

May 7, 2016 0

Në të gjithë vendin zbatohet zakoni i zhveshjes së grave nga pronat që trashëgojnë nga prindërit e tyre, në favor të anëtarëve meshkuj të familjes së origjinës. Jo rrallëherë janë përdorur deklarata noteriale për heqje

Qeveria nuk e di kur do nisë Aeroporti i Kukësit

May 4, 2016 0

Heqja e ekskluzivitetit të fluturimeve nga aeroporti “Nënë Tereza” do të sjellë ulje të çmimeve të biletave, por se kur do të ndodhë kjo qeveria nuk ka një përgjigje. Tre ministrat, Haxhinasto, Ahmetaj dhe Ikonomi kanë

Dënohen ‘xhihadistët’ me 126 vjet burg

May 3, 2016 0

Gjykata e Krimeve të Rënda ka dënuar me 126 vjet burg 9 personat e akuzuar se kanë rekrutuar luftëtarë për ISIS-in në Shqipëri. Kështu, sipas vendimit të Gjykatës të dhënë sot, Bujar Hysa dhe Genci

Të zhytur në borxhe

April 30, 2016 0

Thellohet vala e borxheve në ekonominë shqiptare, e cila po përkeqëson krizën e likuiditetit që ka pushtuar ekonominë që prej vitit 2008. Vetëm në sektorin e industrisë janë zbardhur deri më tani rreth 1 miliard

Shqipëria e fundit në rajon për eksportin e mallrave

April 29, 2016 0

Eksportet e mallrave nga Shqipëria shënuan një rënie prej 17.3% me bazë vjetore në 2015­n, ecuria më negative në të gjithë rajonin, sipas të dhëna të Komisionit Europian, të publikuara në raportin e fundit tremujor

1 27 28 29 30