Rritet numri i bizneseve që duan të çregjistrohen

June 1, 2016 0

Hapen 9800 biznese të reja në 5 muajt e parë të 2016­, ndërkohë që gati 7600 të tjerë duan të mbyllin aktiviteti. Janë 7571 biznese që kanë bërë kërkesë për t’u çregjistruar pranë Qendrës Kombëtare

Zbardhet raporti, FMN jep këstin 36 milionë euro

May 29, 2016 0

Bordi i Fondit Monetar Ndërkombëtar përfundon shqyrtimin e shtatë të performancës ekonomike të Shqipërisë dhe u mundësoi autoriteteve shqiptare kredinë e radhës në vlerë 36 milionë euro, duke e çuar e shumën e huas të

Kompanitë që paguajnë më mirë në Shqipëri

May 28, 2016 0

A e dini se cilët janë profesionet që fitojnë më shumë sot në Shqipëri? Inxhinierët e prodhimit të naftës, janë profesionistët që paguhen më mirë sot në vend, me paga që i kalojnë edhe 30

Financat,1 mln euro për rikonstruksionin e zyrave

May 27, 2016 0

Ministria e Financave ka në plan të tenderojë 150 milionë lekë ose më shumë se 1 milionë euro për rikontruksionin e zyrave dhe rrjetin LAN (rrjeti kompjuterik). Vlera monetare dhe zhvillimi i tenderit janë publikuar

Rrugët me pagesë, ja çmimet që janë planifikuar!

May 15, 2016 0

Qeveria përfundoi hartimin e strategjisë për tarifimin e rrugëve, ku janë të përcaktuara tarifat që do të paguhen nga automjetet. Sipas draftit të hartuar nga Banka Europiane për Ndërtim dhe Zhvillim, me kërkesë të Qeverisë,

Cili është dembeli?! Rrethi vicioz i punësimit

May 7, 2016 0

Mungojnë profesionistët apo bizneset nuk po hapin vende pune. Cilët janë “fajtorët” e rritjes së papunësisë. Si ekonomia, edhe pas 25 vitesh tranzicion, është ende e mbështetur te vetëpunësimi, kryesisht në tregti e shërbime. Ulja

Zakoni i zhveshjes së grave nga pronat

May 7, 2016 0

Në të gjithë vendin zbatohet zakoni i zhveshjes së grave nga pronat që trashëgojnë nga prindërit e tyre, në favor të anëtarëve meshkuj të familjes së origjinës. Jo rrallëherë janë përdorur deklarata noteriale për heqje

1 26 27 28 29 30