Të gjithë duan Baftjarin!

May 27, 2018 0

Nga Dritan Hila   Tkurrja e mitingut të së shtunës të organizuar nga opozita ku PD kishte rolin lider nxori në pah problemet e vjetra dhe të reja të saj. E reja është moskapja e

Çfarë e pret Donald Lu!

May 25, 2018 0

Nga Dritan Hila Një ndër gjërat zbavitëse të Shqipërisë është mendësia prej province që kanë banorët e saj për të interpretuar politikën botërore. E përshkruan Edit Durham në një darkë në Mirditë , kur fshatarët

Kush e ka radhën pas Saimirit?

May 12, 2018 3

Nga Dritan Hila   Kush ka shkuar të vizitojë Akropolin e Athinës, ka parë në këmbët e tij një grup vilash të bardha, dy kate e gjysëm. Janë të gjitha më shumë se një shëmbull

Kush janë dhe pse po ndeshen muslimanët shqiptarë?

April 11, 2018 0

Nga Dritan Hila-Editorial i emisionit Arena Në vitin 1999 gazeta në gjuhën angleze “Turkish Daily Mail” botonte pjesë nga raporti i shtabit të përgjithshëm të ushtrisë turke i cili analizonte një organizatë ende të panjohur

Një shikim përtej tunelit të Kalimashit

March 31, 2018 0

Nga Dritan Hila Përplasja e sotme në tunelin e Kalimashit ka dy anë medaljeje. Njëra anë është politike. Cilido qoftë shkaku i protestës: elementë të PD apo popullsi e thjeshtë, e vërteta është se ndjeshmëria

A po shkohet drejt luftës me Rusinë?

March 29, 2018 0

Nga Dritan Hila Dëbimi i 60 diplomatëve amerikanë nga Rusia, është hapi përshkallëzues i konfliktit të perëndimit me Rusinë. Është një rast pa precedent ky në të shkuarën i cili megjithatë nuk ka ngjallur shqetësim

Nje histori me spiune ruse dhe precedenti Fatos Nano

March 27, 2018 0

Nga Dritan Hila Kur Shqiperia u solidarizua me nderhyrjen e SHBA ne Irak, ambasadoret e akredituar ne Tirane te disa shteteve qe ishin kunder intervenimit, shtruan nje darke gjysem private ku ftuan kryeministrin e kohes,

Emigrimi, pse ikin dhe ku shkojnë shqiptarët?

March 21, 2018 0

Nga Dritan Hila – Editorial, emisioni “Arena” në Ora News Migrimi i popullsisë është një fenomen i hershëm ndër shqiptarë. Ndryshe nga sa mendohet, ai ka traditë para skënderbejane, kur valë të popullsive migratore shqiptare

Histori e shkurtër e Rusisë dhe Putin

March 14, 2018 0

Nga Dritan Hila Nëse do të gjendej një përkufizim dashamirës që shqiptarët mund t’i gjenin Rusisë, do të ishte “mike e sllavëve të jugut”. Një cilësim realist është “copëtuese e tokave shqiptare”. Kjo të paktën

1 2 3 4 15