Kush janë dhe pse po ndeshen muslimanët shqiptarë?

Prill 11, 2018 0

Nga Dritan Hila-Editorial i emisionit Arena Në vitin 1999 gazeta në gjuhën angleze “Turkish Daily Mail” botonte pjesë nga raporti i shtabit të përgjithshëm të ushtrisë turke i cili analizonte një organizatë ende të panjohur

Një shikim përtej tunelit të Kalimashit

Mars 31, 2018 0

Nga Dritan Hila Përplasja e sotme në tunelin e Kalimashit ka dy anë medaljeje. Njëra anë është politike. Cilido qoftë shkaku i protestës: elementë të PD apo popullsi e thjeshtë, e vërteta është se ndjeshmëria

A po shkohet drejt luftës me Rusinë?

Mars 29, 2018 0

Nga Dritan Hila Dëbimi i 60 diplomatëve amerikanë nga Rusia, është hapi përshkallëzues i konfliktit të perëndimit me Rusinë. Është një rast pa precedent ky në të shkuarën i cili megjithatë nuk ka ngjallur shqetësim

Nje histori me spiune ruse dhe precedenti Fatos Nano

Mars 27, 2018 0

Nga Dritan Hila Kur Shqiperia u solidarizua me nderhyrjen e SHBA ne Irak, ambasadoret e akredituar ne Tirane te disa shteteve qe ishin kunder intervenimit, shtruan nje darke gjysem private ku ftuan kryeministrin e kohes,

Emigrimi, pse ikin dhe ku shkojnë shqiptarët?

Mars 21, 2018 0

Nga Dritan Hila – Editorial, emisioni “Arena” në Ora News Migrimi i popullsisë është një fenomen i hershëm ndër shqiptarë. Ndryshe nga sa mendohet, ai ka traditë para skënderbejane, kur valë të popullsive migratore shqiptare

Histori e shkurtër e Rusisë dhe Putin

Mars 14, 2018 0

Nga Dritan Hila Nëse do të gjendej një përkufizim dashamirës që shqiptarët mund t’i gjenin Rusisë, do të ishte “mike e sllavëve të jugut”. Një cilësim realist është “copëtuese e tokave shqiptare”. Kjo të paktën

Opozitë pa memorie apo e marrë me qera?

Mars 11, 2018 0

Nga Dritan Hila Ka qenë një  nga leksionet e kapitalizmit, kur pedagogu Niko K. na jepte mësim dhe në entuziazëm e sipër të shpjegimit të krizave të ekonomisë na tha se kapitalizmi i sotëm karakterizohet

Dy histori të mërzitshme spiunësh

Mars 9, 2018 0

Nga Dritan Hila Ka ca ditë që Shqipëria ka rënë në vorbullën e spiunazhit ku opozita akuzon për praninë e një spiuni në rradhët e komisionit që do negociojë detin me Greqinë, ndërkohë qeveria akuzon

Nxirreni Metin nga burgu, nuk e ka ai fajin!

Mars 7, 2018 0

Nga Dritan Hila Arrestimi i ish-pronarit të universitetit Kristal ka shkaktuar një valë zhurme ku fare pak ndihet keqardhja. E megjithatë nëse do të ketë një njeri i cili është më pak fajtor për ngjarjen

Dy shkaqe që nuk favorizojnë një lëvizje

Mars 6, 2018 0

Nga Dritan Hila Zërat për një parti të re nga rradhët e PD-së janë ende të pa sigurtë, ashtu si qëndrimi i iniciuesve. Gjithsesi dihen disa emra që mund t`i bashkohen ose të paktën pritet,

1 2 3 14