Beteja për teatrin, betejë mes civilizimit dhe barbarisë

Nga Andi Bejtja/

Beteja e vjetër dhe e  parlajmëruar për Teatrin Kombëtar, ne vetvete është një betejë shumë më e madhe se prishja apo rindërtimi i një godine Teatri: nuk është thjesht dhe vetëm asnjë betejë kundra një historie vjedhjeje apo korrupsioni: vetvetiu është një betejë ku vendoset raporti i drejtë apo i shtrembër,  që ka një një elitë dhe një shoqëri e tërë midis civilizimit dhe barbarisë.

Sot, kjo betejë, edhe pse deri tani ka pak njerëz të përshfshirë në të, është një betejë historike dhe historia ka vetëm dy anë: o me civilizimin o me barbarët. Sot Sqhipëria nuk ka as të majtë, as të djthatë, as qendër, sot o je me civilizmin o je me barbarinë. Mund t’i shpëtosh gjykimit të historisë sot, por askush nuk ka për t’i shpëtuar nesër.

LEXO DHE :  Aktorja e njohur e pranon se shumicën e roleve i ka fituar duke fjetur me burra

Sot ke vetëm dy rrugë për të zgjedhur o të jesh qytetar o barbar./lapsi.al

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.