7 sekrete si të dalloni një çantë nëse është origjinale apo imitim!

Zgjedhja e një çante për një vajzë është e barabartë me zgjedhjen e makinës së përsosur për një djalë.

Ju doni të merrni diçka të veçantë që i përshtatet personalitetit tuaj, nevojave tuaja dhe mbi të gjitha të jetë e mahnitshme. Por, ashtu si marrja e makinës së duhur, gjetja e çantës perfekte nuk është aq e lehtë, informon dritare.net

Image result for bags

Pasi të vendosni të blini një çantë, nganjëherë ajo do t’ju marrë pak kohë për ta blerë atë në të vërtetë. Ose ju duhet të kurseni para për të, ose dëshironi të shikoni nëse mund ta merrni me një çmim më të ulët diku tjetër.

Ju duhet të jeni të kujdesshëm nëse doni të blini një çantë cilësore dhe të bukur, pasi në përgjithësi çantat janë imitime të markave të ndryshme dhe zakonisht nuk i dallojmë dot se a është origjinale apo imitim.

Related image

Por mos u shqetësoni. Këtu janë shtatë mënyra që mund të dalloni nëse një çantë është imitim apo jo. Pasi të dini këto, do të jetë e vështirë për shitësit që t’ju bindin se janë të vërteta.

1. Është shumë e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje qepjes së çantës. Të gjitha qepjet duhet të jenë të përkryera, pa fije të lirshme ose ndonjë defekt tjetër që mund të vërehet. Të gjitha çantat e vërteta janë punuar me dorë, kështu që nëse shitësit ju bindin se është vetëm një defekt prodhimi, mos i dëgjoni.

2. Është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje gjërave të vogla si kapëse metalike, butona, apo zinxhirët. Cilësia duhet të jetë e përkryer sidomos me shumën që paguani.

LEXO DHE :  Sikur t'i kishim edhe në Tiranë këto dizajne urbane!

3. Një markë e mirënjohur nuk përdor lëkurë të ashpër. Pra, nëse vëreni se çanta juaj ka një lëkurë të ashpër dhe delikate, mos e blini pasi është imitim. Një markë e njohur përdor vetëm materiale me cilësi të lartë, informon dritare.net

4. Shikojmë lëkurën, qepjet, por nganjëherë ne harojmë pjesën kryesore, dhe më të dukshme: emrin e markës. Artikujt e rremë kanë emrat e markave të shtypura në forma të ndryshme dhe me gabime.

5. Numri serial është pjesa më e rëndësishme e origjinalitetit. Epo, nuk duhet të mbani mend numrin e saktë serial për të treguar nëse është e vërtetë apo e rreme. Etiketat me numrin në një çantë origjinale është vulosur dhe bashkangjitur në një mënyrë të veçantë, duke e bërë të vështirë për ta hequr. Sendet e rreme zakonisht përdorin një afishe me një numër.

6. Kujdesuni për paketimin. Nëse do të blini një çantë të shtrenjtë dhe të merrni një paketim super të lirë me të, jini të dyshimta nëse ndodh. Kur të merrni një çantë origjinale dhe të shtrenjtë, paketimi duhet të jetë po aq i shtrenjtë. Është i bërë zakonisht nga materialet me cilësi më të lartë, informon dritare.net

7. Mos harroni të bëni disa kërkime mbi çantën që dëshironi. Merrni, për shembull, Prada. Çanta autentike Prada kurrë nuk përdor një ngjyrë të kundërt në krahasim me ngjyrën e jashtme. Prada gjithmonë përdor një ngjyrë të përsosur përputhëse me atë të ngjyrës së jashtme./D.M-Dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.