6 gabime nuk duhet t’i bëni kur arredoni një shtëpi të vogël

Në fakt, në hapësirat e vogla, shpesh ndodh që të bëjmë gabime të rënda.

Dritare.net ju sjell 6 këshilla që duhet të ndiqni për të shmangur gabimet më të shpeshta në pajisjen e shtëpive të vogla.

Nuk duhet të përdorni ngjyra të errëta

Përdorimi i ngjyrave të errëta zvogëlon edhe më shumë hapësirën tuaj, të paktën këtë ide të jep.

 

01

Mos i lëni muret e zhveshura

Shpesh herë thuhet se nëse muret janë të zhveshura, hapësira duket edhe më e madhe. Kjo vlen në disa raste por jo në të gjitha, pasi nëse vendosni një pasqyrë përshembull, ajo do t’ju ndihmojë më shumë seç e keni menduar. Por mund të vendosni edhe orendi të vogla si në foto.

 

02

Kujdes me ndriçimin

Ndriçimi gjithashtu luan një rol themelor në hapësirat  e vogla. Një dhomë me dimensione të reduktuara dhe dritë të ulët do të jetë shumë e ndryshme nga një dhomë që ka pamjet e njëjta katrore, por një shpërndarje e zgjuar e pikave ë dritës.

03

 

04

Mos hiqni e lulet

Shumë prej nesh bien në gabimin e zakonshëm që bimët marrin shumë hapësirë ​​në mjedise të vogla, kështu që ata i hedhin ato apriori. Lulet janë  në gjendje të oksigjenojnë çdo dhomë brenda dhe jashtë, jo vetëm në sajë të fotosintezës së klorofilit, por edhe përmes dekorit që një kënd i gjelbër mund t’i japë mjedisit.

05

Shtresa e objekteve

Shpeshherë jemi mësuar të dëgjojmë se shumë orendi na zënë hapësirën, por jo, pasi edhe po të jetë bosh të krijihet ideja e një dhomë që nuk nxë më shumë. V.D/Dritare.net/

 

06

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.