5 pyetje të thjeshta  që do t’ju ndihmojnë të zbuloni inteligjencën e dikujt

Jo vetëm psikologët kanë aftësinë të njohin karakterin dhe mendjen e një njeriu.

Në fakt ka disa mënyra që ju mundësojnë të kuptoni dhe zbuloni më shumë rreth njerëzve, jo vetëm atyre që i njihni prej shumë kohësh por edhe ato që i takoni për herë të parë.

Dritare.net sot në këtë artikull do ju tregojë 5 pyetje të thjeshta që ju ndihmojnë të zbuloni gjëra interesante rreth një njeriu.

 

1- Si rri zakonisht? Kjo pyetje ju ndihmon të dini:

Zakonet e një personi

Karakterin e tyre

Nivelin e tyre të të ardhurave

Numrin e miqve të tyre, dhe njëkohësisht kuptoni edhe aftësinë e tyre për të mbajtur marrëdhënie të mira.

Hobin e personit dhe sa interesantë janë në përgjithësi.

 2- Nëse do të kishit një miliardë dollarë, si do ta shpenzonit atë? Kjo pyetje do ju ndihmojë për të gjetur:

Vlerat dhe prioritetet e jetës së një personi

Atë që u mungon në jetë

Shkallën e tyre të egoizmit

Ambiciet e tyre

Parimet e tyre morale dhe nivelin i intelektit

3- Këtë herë thjesht ngre një temë që mund të shkaktojë debat. Për shembull, mund t’i kërkoni bashkëbiseduesit qëndrimin e tyre ndaj partive politike, vegjetarianëve apo feministëve. Do të ishte mirë nëse arrini të kontrolloni se si i perceptojnë mendimet që bien në kundërshtim me ato që kanë.

LEXO DHE :  Foto/ Humbja me Turqinë, rrjeti shpërthen në meme ndaj Panuçit

Ky diskutim do t’ju ndihmojë të mësoni:

Botëkuptimin e  përgjithshëm të tyre

Sa i fortë është intelekti i tyre

Nëse ata janë të prirur ndaj agresionit

Sa tolerant janë për opinionet e një populli tjetër

Nëse janë të sigurt për  argumentet e tyre

Nëse është e lehtë për t’i manipuluar këta persona

4- Faza tjetër përfshin një ofertë për të zgjidhur një lloj dileme morale. Për shembull, mund të bëni një pyetje si:

“Nëse keni pasur aftësinë për të qenë i padukshëm, a do të ndiheni të detyruar të ndiqni normat e pranuara përgjithësisht?”

Në këtë rast, do të jetë interesante të dëgjosh arsyetimin dhe mendimin e një personi për të mësuar rreth parimeve të tyre dhe për të parë nëse ato përputhen me tuajën.

5- Çfarë do të ndryshonit në këtë botë?

Kjo është pyetja e fundit nga lista që dritare.net ju zbuloi sot. Kushtojini vëmendje se cilat  janë gjërat që bashkëbiseduesi juaj dëshiron të “ndryshojë”.

Kjo do t’ju ndihmojë të mësoni se cilat periudha ai thekson më shumë, e kaluara, e tashmja apo e ardhmja.

Pra kështu do të jeni në gjendje të mësoni: Shkallën e egoizmit të një personi.

Sa i informuar është ai rreth botës./A.C/dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.