4 gënjeshtrat që nuk duhet t’i thoni në një intervistë pune

Njerëzit që gënjejnë në intervista pune mund të stresohen, sepse ky veprim mund të çojë në ndërlikime gjatë procesit të punësimit. Është gjithmonë mirë të jesh i sinqertë, edhe pse ndoshta duhet të presësh derisa të të pyesin, dhe jo të japësh përgjigje në mënyrë vullnetare. Dritare.net sjell për ju 4 gënjeshtra që  duhet të mos i tregoni në një intervistë pune, duke i shmangur ata.

1. Banoj këtu afër (nëse nuk jetoni afër)

Image result for job interview

Nëse e keni përdorur një adresë tjetër në CV tuaj për ta përshtatur atë në vendin ku është puna, mos gënjeni kur bëhet fjalë për një intervistë. Nëse punëdhënësi juaj potencial ju pyet se ku jetoni, tregoni atyre se ku jetoni aktualisht, por le ta dinë që ju jeni të gatshëm të lëvizni për këtë punë.

2. Punoj më shumë sesa paguhem.

Related image

Nëse intervistuesi ju pyet  sa keni punuar në punën tuaj të fundit, ju mund të mendoni se është një gënjeshtër e bardhë, dhe i rrisni pak numrat, por ky është një gabim. Disa punëdhënës kërkojnë një kopje të deklaratës së rrogës tuaj dhe orarit, kështu që ju duhet jeni të kujdesshëm në lidhje me dhënien e një shume dhe orari të rrem, sepse mund të interpretohet si jo etike.

LEXO DHE :  Foto/ Mos e provofshi këtë gjë me blerjet online

3. Mesatarja e notave (jo më të lartë sa e keni)

Related image

Nëse mendoni se rritja mesatare e notës suaj do t’ju bëjë punë, e keni gabim. Disa kompani kërkojnë një kopje të transkriptit ose verifikimit tuaj me shkollën, veçanërisht pozicione pune që kërkojnë një minimum mesatarje.

4. Nuk u shkarkova nga puna ime e fundit.

Image result for job interview

Duke pasur parasysh ekonominë, ka shumë njerëz që janë pushuar nga puna, kështu që mos kini frikë të njoftoni intervistuesin. Mundohuni të mos hyni në detaje, por duke treguar të vërtetën.

Mos harroni, rregulli i përgjithshëm në intervista është sinqeriteti. Por nëse ju bëjnë një pyetje të pakëndshme, ka gjithmonë një mënyrë të sjellshme për t’u përgjigjur./E.B- dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.